ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Post Top Ad

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΎΝΗ-ΤΟ ΜΕΓΆΛΟ ΜΥΣΤΙΚΌ ΣΎΣΤΗΜΑ BRETTON WOODS

 

ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΎΝΗ


ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΆΝΙΚΟ ΌΝΕΙΡΟ



ΣΎΣΤΗΜΑ BRETTON WOODS

Ενώ σήμερα οι ΗΠΑ βρίσκονται σε εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, τα θεμέλια του διεθνούς εμπορίου τέθηκαν για να αποφευχθεί εντελώς ο πόλεμος. Σε αυτό το βίντεο, ο Trade Guy Bill Reinsch δίνει μια γρήγορη ανάλυση του συστήματος Bretton Woods, του συστήματος του παγκόσμιου εμπορίου που εμφανίστηκε στο τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Γιατί εμπορευόμαστε με άλλες χώρες; Δες αυτό το βίντεο.

"Υπογραφή 
του Συμφώνου Χρημάτων του Μπρέτον Γουντς".



Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ουάσινγκτον, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ). M/S του Λόρδου Χάλιφαξ, Βρετανού Πρέσβη, υπογράφοντας τη Νομισματική Συμφωνία του Bretton Wood. Είναι ένας από τους εκπροσώπους 28 χωρών που υπέγραψαν σύμφωνο. C/U του Fred Vinson, Υπουργού Οικονομικών που υπογράφει συμφωνία εξ ονόματος του Προέδρου Τρούμαν. Στη συνέχεια, ο Βίνσον εκφωνεί λόγο για την εδραίωση της παγκόσμιας ειρήνης. Η ομιλία του σχηματίζει ηχητικό κομμάτι για το υπόλοιπο της ιστορίας. Διάφορο C/Us άλλων εκπροσώπων που υπογράφουν. Τα ονόματα των χωρών τους επικαλύπτονται πάνω από τους πυροβολισμούς. Βλέπουμε εκπροσώπους από το Βέλγιο, τον Καναδά, την Κίνα, την Αίγυπτο, τη Γαλλία, την Ελλάδα και την Ινδία.




Image

https://www.worldbank.org/en/about/archives/history 



Σχεδιασμένο το 1944 στη Νομισματική Διάσκεψη του Bretton Woods στο Bretton Woods του Νιου Χάμσαϊρ, ο αρχικός στόχος της Παγκόσμιας Τράπεζας ήταν να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση ευρωπαϊκών χωρών που καταστράφηκαν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το πρώτο της δάνειο ήταν στη Γαλλία το 1947 για μεταπολεμική ανοικοδόμηση. Σύντομα, ωστόσο, άλλοι παράγοντες άρχισαν να αναλαμβάνουν το ρόλο της στήριξης της ανασυγκρότησης και η Τράπεζα έσπευσε να επιστήσει την προσοχή της στις ανάγκες των μελών της στη Λατινική Αμερική, την Αφρική και την Ασία. Στις δεκαετίες του '50 και του '60, η χρηματοδότηση μεγάλων έργων υποδομής, όπως φράγματα, ηλεκτρικά δίκτυα, αρδευτικά συστήματα και δρόμοι ήταν το κύριο επίκεντρο της Τράπεζας. Οι εργασίες τεχνικής βοήθειας της Τράπεζας, οι οποίες παρείχαν στις χώρες τεχνικούς πόρους και κατάρτιση που είναι αναγκαίες για την αποτελεσματική χρήση των δανείων της Τράπεζας, ζητήθηκαν όλο και περισσότερο από τις χώρες μέλη.

Στη δεκαετία του 1970, η Τράπεζα έσπευσε να επιστήσει την προσοχή της στην εξάλειψη της φτώχειας. Τα αναπτυξιακά έργα αντανακλούσαν στόχους προσανατολισμένους στον άνθρωπο και όχι αποκλειστικά την κατασκευή υλικών κατασκευών. Τα έργα που σχετίζονται με την παραγωγή τροφίμων, την αγροτική και αστική ανάπτυξη, καθώς και τον πληθυσμό, την υγεία και τη διατροφή σχεδιάστηκαν για να προσεγγίσουν άμεσα τους φτωχούς. Οι τραπεζικές δραστηριότητες επεκτάθηκαν επίσης για να εντοπίσουν και να ενθαρρύνουν πολιτικές, στρατηγικές και ιδρύματα που βοήθησαν τις χώρες να επιτύχουν. Η Τράπεζα δρομολόγησε τομεακά και διαρθρωτικά δάνεια προσαρμογής που κρίθηκαν αναγκαία για την επιτυχία των σχεδίων της.

Κατά τη δεκαετία του 1980, η Τράπεζα εξακολούθησε να διευρύνει την εστίασή της σε θέματα κοινωνικής ανάπτυξης. Ζητήματα κοινωνικής ζωής, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσης, των επικοινωνιών, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της χρηστής διακυβέρνησης ήρθαν στο προσκήνιο. Ως αποτέλεσμα αυτής της διευρυνόμενης αρμοδιότητας, το προσωπικό της Τράπεζας, το οποίο αρχικά αποτελούνταν από μηχανικούς, οικονομολόγους και οικονομικούς αναλυτές, είχε έρθει, στις αρχές της δεκαετίας του 1980, να συμπεριλάβει εμπειρογνώμονες από διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένων οικονομολόγων, εμπειρογνωμόνων δημόσιας πολιτικής, τομεακών εμπειρογνωμόνων και κοινωνικών επιστημόνων.

Για πάνω από εβδομήντα χρόνια, ο Όμιλος της Παγκόσμιας Τράπεζας κατέχει ηγε θέση στον τομέα της διεθνούς ανάπτυξης και της μείωσης της φτώχειας, αλλά έχει επίσης εργαστεί παράλληλα ή προς υποστήριξη άλλων κυβερνήσεων, θεσμών και οργανισμών που μοιράζονται τους στόχους του. Ως αποτέλεσμα, η ιστορία του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας είναι μια ιστορία αλλαγής, ανάπτυξης και ανανέωσης. Οι πόροι που παρέχονται από τα Αρχεία του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας μαζί με τα αρχεία που διατηρεί φωτίζουν τη μελέτη αυτής της εξέλιξης.

 

ΤΟ ΜΕΓΆΛΟ ΜΥΣΤΙΚΌ

76 χρόνια αργότερα, 198 χώρες εντάχθηκαν σε αυτή τη συμφωνία. Το 2007 ένα έγγραφο (Ο ετήσιος ισολογισμός) αποκαλύφθηκε στο κοινό από την Άρτεμις Σώρρα. Αυτό υπογράφεται κάθε χρόνο από το 1944 από τα παγκόσμια θεσμικά όργανα, το κύριο μέρος κάθε χώρας και τους πρεσβευτές του ΟΗΕ.

ΓΙΑΤΊ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΉΣΕΙς ΜΑς ΑΠΟΦΕΎΓΟΥΝ ΑΥΤΟΎς ΤΟΥς ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΎς ΑΠΌ ΕΜΆς;

ΓΙΑΤΊ ΟΙ ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΘΑΊΝΟΥΝ ΑΠΌ ΤΗ ΦΤΏΧΕΙΑ;

ΒΡΕΊΤΕ ΤΟΥς ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΎς ΤΩΝ ΧΩΡΏΝ ΣΑς ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΤΕΊΤΕ ΤΗΝ ΑΛΉΘΕΙΑ..
















































































































































































































ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Ε.ΣΥ. ΘΕΡΜΗΣ

Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΘΕΡΜΗΣ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΡΑΜΑΝΑ 20 ΘΕΡΜΗ

ΤΗΛ: 2313067766, 6979293659

e-mail: esythermis@gmail.com

FACEBOOK Ε.ΣΥ. ΘΕΡΜΗΣ

TWITTER Ε.ΣΥ. ΘΕΡΜΗΣ

INSTAGRAM Ε.ΣΥ. ΘΕΡΜΗΣ

YOUTUBE Κ.Π.Δ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛEYΣΙΣ ESY NEWS

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

 

 

 

ΚΟΡΥΦΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΥΠΟΨ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

email: yp.dim.korifidis@gmail.com

BLOG:    TWITTER:    FACEBOOK:    INSTAGRAM:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ - ΕΛΛΑΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ:

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ